GIS – GEOGRAPHIC  INFORMATION  SYSTEM sau GEOGRAPHICAL INFORMATION SYSTEM

 

GIS este acronimul în limba engleză pentru Sisteme Informaționale Geografice: Geographic Information Systems (SUA), Geographical Information Systems (Marea Britanie, Australia, Canada), Geographical Information Science (academic).

Michael F. Goodchild, profesor la Universitatea din California, Departamentul de geografie defineşte GIS-ul ca fiind: “o formă particulară a Sistemelor Informatice aplicată datelor geografice…Un ansamblu de echipamente, programe şi proceduri proiectat pentru stocarea, administrarea, manipularea, analiza, modelarea şi vizualizarea datelor spaţiale pentru rezolvarea problemelor de planificare complexa şi administrare. ”

Mai pe larg, un sistem GIS este un sistem folosit pentru modelarea informaţiei, proceselor şi structurilor, care reflectă lumea reală, inclusiv evenimentele trecute, pentru a putea înțelege, analiza şi gestiona resurse şi facilităţi. Un sistem GIS poate fi descris ca un sistem de gestiune a unei baze de date, care de regulă prezintă utilizatorului datele într-un mod interactiv grafic, care poate fi interogată şi analizată.

TERRA INTERNATIONAL SRL împreună cu partenerul de încredere  PROMAX SRL din Târgu Mureș, activează în domeniul CAD/GIS cu o paletă largă de aplicații şi servicii create pentru sectorul public şi privat de pe teritoriul României, oferind clienților săi soluţii complete de servicii GIS, ce includ:

  • produse software de bază;
  • aplicaţii specifice dezvoltate;
  • conversii de date;
  • integrarea cu alte sisteme;
  • suport tehnic;
  • consultanţă şi instruire, cu preponderență în domeniul cadastrului.